Druesorter
Her på bloggen dykker vi ned i de druesorter, der faktisk betyder noget i din flaske. Vi holder os til de mest udbredte og dem, du rent faktisk støder på i butikken – ingen obskure niche-druer, medmindre de smager fantastisk.
Hvidvinsdruer du skal kende
- Chardonnay – verdens mest plantede hvide drue. Kan smage af alt fra grønne æbler og citron (Chablis) til smørpopcorn og ananas (varmklima-California). Hemmeligheden ligger i, om vinen har været på nye egetræsfade eller ej.
- Sauvignon Blanc – den der lugter af nyklippet græs, stikkelsbær og kattepis (på den gode måde). Mest berømt fra Loire (Sancerre) og New Zealand (Marlborough).
- Riesling – Tysklands stolthed. Kan være knastør og syrlig eller sød som honning. Aldrig kedelig, altid med høj syre der får tandkødet til at trække sig sammen på den lækre måde.
Rødvinsdruer der styrer markedet
- Cabernet Sauvignon – kongen af rødvin. Solbær, cedertræ og ofte lidt grøn peberfrugt hvis druerne ikke har fået sol nok. Bordeaux’ højre hånd og rygraden i de fleste “internationale” blends.
- Pinot Noir – primadonnaen. Tynd skal, svær at dyrke, men når det lykkes… jordbær, kirsebær, skovbund og en silkeblød tekstur. Burgund, Oregon og New Zealand gør det bedst.
- Syrah/Shiraz – samme drue, to personligheder. I Nordrhône (Frankrig) er den elegante peber-og-røg-type. I Australien den store, mørke, marmeladebombe.


